SPORTVISSERS OPGELET

Sportvissers behoedt u voor de Partij voor de Dieren.
Vissen is een natuurlijke bezigheid! 1e : omdat de mens al vanaf zijn prilste bestaan vist. 2e: omdat het een bezigheid is in de natuur met de natuur. Wilt u het nog natuurlijker hebben? Natuurlijk (om in stijl te blijven) zijn er tegenwoordig van die (on)natuur freaks die alles dat met vissen, maar niet alleen vissen, te maken heeft proberen te verbieden. O,o het is zo zielig een haakje in de lip van een vis. Pure dier kwellerij. Niet dat ze er van wakker liggen maar dit soort mensen, zoals De Partij voor de Dieren, zoeken een bezigheid, uitlaatklep of een machtsmiddel om anderen hun wil op te leggen.

Voorbeeld: Snoeken met een levend visje, wordt al sinds de mensheid gedaan, is nu verboden.  Dat is dier kwellerij en levend visje aan een haakje ter consumptie aan een snoek aanbieden. Nee, nu moeten we eerst een visje vangen met een haakje en vervolgens deze dan dood slaan, steken of anderszins van het leven beroven(onnatuurlijk), alvorens dat dit (dode)visje aan een haak mag worden geprikt om mee op snoek te vissen. Pure waanzin!! Wel mag de sportvisser met een gewone hengel (vaste witvishengel) een vis vangen, waarbij het haakje ook in de bek van de vis vast komt te zitten. Wat is het verschil? Hoe dacht u dat een snoek een vis vangt en verorbert. Eerst doden(waarmee?) en vervolgens laat besterven en hem dan op eet. Hahaha laat me niet lachen. Pas op voor “de partij voor de dieren”. Deze freaks willen het sportvissen helemaal verbieden. Is een partij voor de dieren(misschien), maar tegen de mensen. Ach, ach, haakje in een vissenlip, vreselijk, toch?

Weten ze wel hoe het er in de *beroepsvisserij *(zie citaat onder) aan toegaat, in het binnenwater en op zee. Denken ze echt dat de haring, kabeljauw, makreel, paling enz. noem ze maar op, eerst één voor één “netjes” worden dood gemaakt, zoals een sportvisser wel pleegt te doen als hij een gevangen vis mee neemt voor de consumptie. Wel nee. Onbegonnen werk natuurlijk. De gevangen vis wordt “en masse” opgeslagen en stikt gewoon of wordt levend in de diepvries gekieperd. Daarna, afhankelijk van welk vissoort, wordt deze al aan boord verder verwerkt. Wat dacht u van garnalen, krabben, mosselen en kreeften, toch ook dieren dacht ik.

 

Garnalen worden direct aan boord levend gekookt. Kreeften worden vlak voor consumptie levend gekookt.
Hier over hoor je onze dieren “vrienden” van “de partij voor de dieren” niet . Nee natuurlijk niet, ze kijken wel uit. Oké, de sportvisser aanvallen is een ding, weinig risico!? Echter je tegen de machtige *beroepsvisserij* en horeca keren, ze kijken wel uit. Daar hebben ze geen schijn van kans tegen, dus hoor je ze daar niet over.

 

Ze hebben geen serieuze onderwerpen om bestaansrecht te hebben als politiekepartij, kijk maar naar de minimale stemmen die ze bij verkiezingen krijgen. Maar ja in de tweede kamer zitten levert een leuk salaris op, toch? Dus gaan ze op zoek naar mogelijke onderwerpen en in dit geval viel het oog op de sportvissers, een makkelijke doelgroep.

DIERENBESCHERMING: *BEROEPSVISSERIJ *
De beroepsvisserij in Nederland verwerkt per jaar 450.000 ton vis. Ruw geschat zijn dat per jaar ruim 4 miljard vissen. In Nederland bestaat de beroepsvisserij uit een 600-tal moderne schepen. De schepen worden niet alleen als middel voor de visvangst gebruikt, maar dienen tegelijk als complete fabrieken waar de vis direct verwerkt wordt. Visvangst door de beroepsvisserij en consumptie van vis hangen nauw met elkaar samen. De Dierenbescherming vindt de huidige manier van exploiteren van de beroepsvisserij onverantwoord. De zeeën worden leeggevist, er vindt veel bijvangst plaats van andere vissen en zelfs ook vogels. Alle leven in de zee wordt verstoord en de methoden bezorgen vele vissen onnodig pijn en angst.

Vaak zijn dodingsmethoden niet doeltreffend of ontbreken in het geheel! Gevangen en nog levende vis wordt gesorteerd, gestript, schoongespoeld en in kisten met ijs of zout getransporteerd. Bij het hele proces van verwerking op de schepen wordt geen aandacht geschonken aan het vaak ernstig en langdurig lijden van de dieren. Dit terwijl gevangen en aan dek gebrachte vissen wettelijk gehouden dieren zijn. Dus moeten ook visserschepen voldoen aan de richtlijnen van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren. Dit betekent dus ook dat er een goede dodingsmethode geëist wordt. De Dierenbescherming wil dat hier meer onderzoek naar gedaan wordt.