VICTORINOX OF VICTORINIX ?

Zwitserse arrogantie snijdt in eigen vlees

Een paar jaar geleden heb ik zo’n Zwitsers zakmes gekocht, merk Victorinox. U ken ze wel, een zakmes met allerlei speciale gereedschappen, haast een soort “multy tool”. Erg handig zo’n ding bij kamperen of vissen en dergelijke zaken. Helaas dat eerste mes ben ik op een gegeven moment verloren. 

Kort daarop kreeg ik weer zo’n mes, iets uitgebreider, van mijn zoon voor m’n verjaardag.  Heb hem toen aan de ketting gelegd. Dus in mijn broekzak en tevens met een kettinkje aan mijn riem vast, dus verliezen niet meer mogelijk.
Omdat ik er van alles mee snijd, wordt het mes er niet frisser op, dus ik wilde hem steriliseren in kokend water. Stom natuurlijk, want de zijkanten van het mes zijn van rood kunststof. Deze gingen helemaal vervormen en kwamen los. Doordat ze vervormt waren zijn ze ook niet meer op het mes te plaatsen. Mes verpest helaas.

IK ben toen op internet op zoek gegaan naar de site van de fabrikant Victorinox in Zwitserland en ook gevonden. Via hun site op het reactieformulier een e-mailtje gestuurd. E.e.a. uitgelegd met tevens de vraag 2 nieuwe rode kunststof plaatjes te leveren. Het is geen kunst een nieuwe mes te kopen, maar na verloop van tijd vindt je het leuk je “oude” mes te behouden. Je bent er aan gehecht geraakt. Kan die 40 tientjes echt wel missen voor een nieuw mes, maar deze oplossing leek me leuker. Maar helaas na weken wachten op een antwoord en een reminder te hebben gestuurd echter nog steeds geen reactie terug gehad.
Ben toen weer op internet gaan zoeken naar een eventuele importeur in Nederland en dat bleek een firma Homeij Oisterwijk te zijn. Ook hierheen, via hun website, mijn verhaal gestuurd met de vraag 2 nieuwe rode kunststof plaatjes te leveren. En wat dacht u, van het zelfde laken een pak, ook geen reactie terug ontvangen.
Ja wat valt er nu te verdienen aan twee van die plaatjes. Nee daar kunnen ze waarschijnlijk niet aan beginnen. In principe geeft dat niet, ik begrijp dat natuurlijk wel. Maar het zou van enig fatsoen getuigen even een berichtje terug te sturen met uitleg. Maar dat fatsoen kunnen ze niet opbrengen, niet in Zwitserland en ook niet in Oisterwijk. Kost meer dan het opbrengt.

 

Over arrogantie gesproken!!!   en......................erg onzakelijk, maar ze snijden tenslotte toch in eigen vlees. Dus voor mij nooit meer iets van dit merk.
Ik ben op het internet gaan zoeken en heb en bedrijfje gevonden dat deze kunststofplaatjes kon leveren en slechts voor een paar dubbeltjes. Die heb ik natuurlijk gelijk besteld en een paar dagen later had ik ze in huis. Zo kan het dus ook.